PRVI KORAKI

Prvi koraki vašega malčka so dogodek, ki ga ne sme zamuditi noben starš. Nekateri dojenčki naredijo prve korake že v osmem mesecu, drugi pa se plazijo še, ko upihnejo prvo svečko na torti.

Pomembno je, da otroka v hojo ne silimo, saj mora otrok postopoma skozi vse razvojne faze in le on sam ve, kdaj je pripravljen na svoje prve korake. Začetni koraki so zelo prisrčni, najprej otrok hodi počasi in previdno, nogice pa drži rahlo narazen in s tem lovi svoje ravnotežje. Starši ob tem čudovitem dogodku čutijo neizmerno veselje, ko se na otroškem obrazu pojavita nasmeh in ponos na svoj dosežek. Zato je zelo pomembno, da poskrbimo za pravilen razvoj stopala otroka, saj je od le tega odvisna drža in razvoj hrbtenice. Za nekatere starše je zato obdobje začetka hoje lahko zelo težavno v primeru, da ne vejo, kaj dati na otroške nogice, da bi mu čimbolj olajšali prve korake. Čevlji so preveč trdi, nogavičke preveč spolzke, bosim nogicam pa se hitro kaj pripeti.

V ta namen so v Koreji razvili prve patentirane otroške čeveljčke Attipas. Prva otroška obutev mora biti udobna, otroka ne sme  tiščati ali se mu sezuvati. Vse te lastnosti so združili v otroške copate – nogavičke, ki omogočajo naravnejšo hojo, preprečujejo padce zaradi drsenja, prav tako pa otrok čuti podlago in krepi stopalne mišice.

Copatki Attipas so zelo prilagodljivi, lahki, prožni in prosto gibljivi pri prstkih, kar omogoča, da se stopalo otroka normalno razvija, hkrati pa otrok čevljev ne občuti kot nekaj neprijetnega oziroma ovirajočega. 

Preverite mnenje mlade mamice o otroški obutvi Attipas, ki jo ponujamo v naši spletni trgovini Mačkon. Članek What Elsa wears.